Det grønne udvalg

Vejsideblomster sommeren 2020
Vejsideblomster ved indgangen til Vængedalen i sommeren 2020. På det tidspunkt var der endnu ingen rigtig blomstervold, fordi tidspunktet for løglægning ikke var den rigtige. I stedet var volden blevet indtaget af rølliker, som blomstrede hele sommeren foran vejsideblomsterne. Måske kommer røllikerne igen – men i år, i sæsonen 2021, skulle vi også gerne kunne se nogle af de løgplanter på den lille vold, som en stor gruppe fra foreningen satte i oktober 2020. På et eller andet tidspunkt skulle der gerne komme både erantis, vintergækker, krokus, påskeliljer, tulipaner og pinseliljer op. Så glæd jer.
Mørk jordhumle
Jordhumlen plejer at være tidligt på den. Så hold udkig efter den i det tidlige forår. Det er dronningen, der skal ud og finde et godt bo til sin fremtidige koloni. Husk, at en jordhumle – og vilde bier i det hele taget – kun stikker, hvis deres liv er i direkte fare. Så vær ikke bange for den. Den er fredelig og gør os stor gavn ved at hjælpe med til at bestøve planterne, så vi senere på sommeren kan høste de dejligste frugter. Og hvis du har et kamera, så tag meget gerne et billede af humlen og send til os på bestyrelsesmailen – bestyrelsen@ejbyvaenge.dk . Husk også at skrive hvor og hvornår, du fotograferede den (eller måske en anden vild bi, som du træffer på med dit kamera). Denne mørke jordhumle blev fotograferet i Ejbyvænge sidste sommer.
Indgangen til mosen
På den sidste opsamling sidste år, klippede en gruppe medlemmer fra foreningen en sti ind i mosen. De satte sig som mål at nå helt frem til busstoppestedet. Helt derhen nåede de dog ikke, men det er planen i år at fortsætte arbejdet. Ikke desto mindre er det en spændende tur ind i mosen, som man får, hvis man går ned ad stien. Efter et stykke vej, så kan man ikke længere se foreningshuset eller noget andet byggeri for den sags skyld. Prøv om du kan finde stien og gå en tur ad den. I sæsonen 2021 udvider vi den og laver også et par søsterstier, så man både kan komme mere rundt i mosen og også bruge den som genvej, når man enten skal med bussen eller ned og gå videre ved åen.